Ohjeita asumiseen

Olemme koonneet tähän muutamia asumiseen ja muuttoon liittyviä neuvoja sekä vinkkejä, jotka kannattaa muistaa. Mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä voit aina kääntyä huoletta puoleemme. Asukasopas luettavissa oheisesta linkistä Asukasopas 2020

Lukitse ovet

Ulko-ovi kannattaa pitää lukossa päivisinkin sekä laittaa takalukkoon, kun asunto jää tyhjäksi. Tarvittaessa voit kysyä kiinteistönhoitajalta, kuinka se tehdään. Ota heti yhteyttä, mikäli tarvitset lisää avaimia tai sinulta häviää avain.

Palovaroitin

Muista huolehtia hälyttimien kunnosta ja patterin vaihdosta. Tarvittaessa voit kääntyä huoltomiehen puoleen.

Tupakointi

Tupakointi yleisissä tiloissa kuten porraskäytävissä, varastoissa, yhteisissä saunatiloissa ja pesutiloissa ei ole lain mukaan sallittua.

23.6.2020 voimaan tulleiden järjestyssääntöjen mukaisesti tupakointi on kielletty kaikissa huoneistoissa. Kokonaan savuttomia kohteita ovat Untamonkatu 3, Mailatie 3 ja Melankatu 15, joissa tupakointi on kielletty koko kiinteistön alueella.

Jätehuolto ja kierrätys

Jätekatoksessa olevissa roskalaatikoissa ja jäteastioissa on merkinnät, mitä niihin saa laittaa. Katso lisää: www.jatekukko.fi

Vikailmoitukset

Vikailmoituslomakkeen voitte täyttää tällä sivulla. Huollon työaika klo 7:00 – 15:00. Vikailmoituksella ilmoitetaan vain kiireettömistä korjaustarpeista.

Taloon muuttavalle

Virallinen muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus on lain mukaan tehtävä viimeistään viikon kuluessa muutosta. Ilmoitus täytyy tehdä aina, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. Muuttoilmoituksen voi tehdä helpoimmin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus verkkopankkitunnusten, sirullisen henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla. Ilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella. Lisätietoja muuttoilmoitukseen liittyvistä asioista saa lähimmästä maistraatista tai osoitteesta www.maistraatti.fi.

Osoitteenmuutos

Tee osoitteenmuutos ja jälkeenlähettämissopimus Postin kanssa. Posti kääntyy maksutta kuukauden ajan. Jos haluat jatkaa jälleenlähettämistä, niin se onnistuu pientä maksua vastaan. Postista saat myös maksuttomia osoitteenmuutospostikortteja, joilla voit kertoa uuden osoitteesi ystävillesi ja sukulaisillesi.

Saunavuoro

Oman, maksullisen saunavuoron voit varata yhdistyksen toimistosta, jos talossa on yhteiskäytössä oleva sauna. Monissa taloissa on myös talon asukkaiden yhteinen lenkkisaunavuoro, josta ei peritä eri maksua.

Sähkösopimus

Tee sähkösopimus haluamasi energiayhtiön kanssa. Sähkösopimus kannattaa tehdä jo viikko tai pari ennen muuttopäivää.

Vakuutusturva

Tarkista kotivakuutuksesi yksityiskohdat aina muuttaessasi uuteen kotiin. Kotivakuutus, jossa on myös vastuuvakuutus tulee olla voimassa koko vuokrausajan.

Huomio palvelutaloon muuttava!

Kotihoitoa tarvitsevien tulee olla yhteydessä kotihoitohenkilöstöön ennen muuttoa.

Talosta pois muuttavalle

Asunnon irtisanominen

Asunnon irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Asunnon irtisanominen täytyy tehdä kirjallisesti. Klikkaa oheista linkkiä Vuokrasopimuksen irtisanominen.

Ajankohtaista

7.3.2023 | Huijausviestejä liikkeellä. Vuokralaiset ovat saaneet eri vuokrayhtiöissä huijausviestejä (tekstiviesteinä ja sähköpostitse), joissa ilmoitetaan vuokranantajan pankkitilinumeron muuttuneen. Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry:n ja ASOasunnot Kuopion Seniorit Oy:n pankkitilit eivät ole muuttuneet!  Pyydämme ilmoittamaan yhdistyksen toimistoon, mikäli saat huijausviestin.

01.12.2022 | Uusin asukaslehti luettavissa Asukaslehti 022022

21.6.2022 | ASOasunnot asukaslehti    luettavissa ASOasunnot_asukaslehti_2022_1

21.6.2022 | Uusin asukaslehti luettavissa Asukaslehti 2022_1

26.1.2022 | Muistin treenausta netissä https://www.muistipuisto.fi/

14.1.2022 | Uusin asukaslehti löytyy linkistä Asukaslehti 2_2021.

29.11.2021 | KotiTV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11–13. KotiTV löytyy linkistä https://www.kotitv.fi/etusivu/

19.10.2021 | Ideoita yhteiseen tekemiseen löytyy linkistä https://ryhmarenki.fi/

3.6.2021 | Vinkkejä yhteisöllisyyteen oheisesta linkistä Pieni-yhteisöllisyysopas-RB

23.2.2021 |Palveluita ikäihmisille Kuopion alueella löytyy klikkaamalla linkkiä https://tarjoomo.fi/

5.2.2021 |  Kiinteistöhuolto sai tänään käyttöönsä uuden sähköauton.

 4.2.2021 | Huolettaako naapurisi? (PDF)