Asunnon hakijalle

Kuopion Vanhustenkotiyhdistyksen vuokrataloja ovat

• Melankatu 15
  • Untamonkatu 3
  • Untamonkatu 5 (Mäntykoti)
  • Mailatie 3
  • Sammakkolammentie 10 (etusijalla sotainvalidit).

Täyttäkää sähköinen asuntohakemus kotisivuillamme. Tulostettavan hakemuksen voitte palauttaa toimistollemme. Voitte myös tulostaa tämän hakuohjeen.

Liittäkää hakemukseen kaikilta huoneistoon muuttavilta henkilöiltä:

• kopio esitäytetystä veroilmoituksesta
  • todistus bruttotuloista kuluvalta vuodelta.

Vuokra-asunnot toimintakeskusten yhteydessä

Osa vuokra-asunnoista sijaitsee toimintakeskusten yhteydessä. Näitä palvelutaloja ovat:

• Untamonkatu 5 Mäntylä
  • Siikaniemenkatu 6 Alava
  • Pyörönkaari 28 Pyörö
  • Maljalahdenkatu 7 Suokatu.

Toimimme taloissa vuokranantajana. Kotihoidon ja toimintakeskuksen toiminnan tuottaa Kuopion kaupunki.

Jos haluatte vuokrata asunnon palvelutalosta, täyttäkää sähköinen asuntohakemus kotisivuillamme. Tulostettavan hakemuksen voitte palauttaa toimistollemme. Voitte myös tulostaa tämän hakuohjeen.

Liittäkää hakemukseen kaikilta huoneistoon muuttavilta henkilöiltä:

• Kuopion kaupungin kotihoidon suositus palvelutaloon
  • kopio esitäytetystä veroilmoituksesta
  • todistus bruttotuloista kuluvalta vuodelta.

Voitte kysyä kotihoidon suositusta Vanhusten palveluohjauksesta puh. 017 183 245 tai oman asuinalueen palveluesimieheltä tai kotisairaanhoitajalta.

Asukasvalinta

Valintaan vaikuttavat asunnon tarpeen lisäksi tulot ja varallisuus Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ohjeiden mukaisesti. Asukasvalinnat tekee Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry. Asunnot ovat tarkoitettu kuopiolaisille senioreille (vanhuuseläkeläiset).

Hakemus on voimassa 6 kuukautta. Tarvittaessa voitte uusia haun puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä toimistolla.

Asumisoikeusasunnot

ASOasunnot Kuopion Seniorit Oy on Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry:n kokonaan omistama yhtiö.

Asumisoikeustalo Sammakkolammentie 8 sijaitsee Puijonlaakson ostoskeskuksen vieressä.

Kun haette asukkaaksi, tarvitsette jonotusnumeron. Voitte pyytää sen toimistoltamme puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä paikan päällä. Jonotusnumeron saanti edellyttää, että olette täyttänyt 65 vuotta.

Vapautuvia asuntoja tarjotaan jonotusjärjestyksessä. Asukasvalinnassa ei ole varallisuus-, tulo- tai paikkakuntarajoituksia.

Maksatte asunnosta ASO-maksua 15 prosenttia asunnon hankintahinnasta ja kuukausittaista käyttövastiketta.